Híreink

Hova fordulhat a fogyasztó, ha nem jut dűlőre a webáruházzal fennálló vitában?

2018-04-24 13:32:39

Előfordulhat, hogy fogyasztóvédelmi problémája van a fogyasztónak a megrendelt termék miatt a vállalkozással. Lehet például, hogy elutasítják a termék visszaküldésének lehetőségét vagy éppen levonnak a kifizetendő összegből jogtalanul bizonyos hányadot. Az ilyen és ehhez hasonló esetekben megoldást jelenthet az online vitarendezés!

Levonható-e bármilyen összeg a fogyasztónak visszautalandó pénzből internetes vásárlásnál?

2018-04-19 18:05:12

Fontos tudniuk a fogyasztóknak, szűk az az esetkör, amikor a webáruház levonhat valamennyit a visszautalandó összegből, ha a fogyasztó tizennégy napon belül meggondolta megát. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nem lehet például csak úgy „használati díjat” vagy körbért ilyenkor érvényesíteni.

Mi történik, ha a webáruház nem tájékoztatja a fogyasztót az indokolás nélküli elállási jogáról?

2018-04-05 13:15:26

Ha interneten vásárolnak a fogyasztók valamit egy uniós webáruházból, akkor az átvételtől számított tizennégy napos, indokolás nélküli elállási jogot érvényesíthetnek. Erről már előzetesen is tájékoztatni kell a fogyasztót, amire ha mégsem kerülne sor, akkor annak megvannak a maga következményei a webáruházra nézve. 

A webáruházaknak kötelező tájékoztatniuk a fogyasztókat egy sor információról!

2018-03-23 11:40:01

Internetes vásárláskor egy sor információt meg kell adni már a fogyasztóknak előzetesen is. Nem árt ezeknek utánanézni még a vásárlás előtt, hiszen sok mindent elárulnak arról a webáruházról, amelytől a fogyasztó rendelni szeretne valamit. Ez segíthet egyúttal abban is, hogy a fogyasztó megkímélje magát a későbbi, kellemetlen meglepetésektől.

A kiskorú fogyasztók védelme az internetes oldalak használatakor

2018-03-10 11:18:35

Egyre több kiskorú használja az internetet, amellyel összefüggésben viszont nőhet a fejlődésüket hátrányosan befolyásoló tartalmak által hordozott kockázat is. Nem árt tudniuk a szülőknek, hogy több fogyasztóvédelmi előírás is védi a kiskorú fogyasztókat az internet használatakor!